Vakanties met aandacht

Op vakantie gaan is voor velen van ons de gewoonste zaak van de wereld. Even weg uit de drukte van ons dagelijks leven dat vol is door afspraken, gezin, werk enz. Dan is het nodig zo nu en dan weg van huis weer energie op te doen om de taken, die thuis weer wachten, goed aan te kunnen.

Voor veel mensen was dat jaren lang ook vanzelfsprekend maar door veranderde omstandigheden thuis - ziekte, beperkingen, partner verloren - is de situatie zo veranderd, dat op vakantie gaan naar de achtergrond is verschoven. Toch zijn er juist voor deze groep veel mogelijkheden en daar willen we u graag bij adviseren.

 

Het vakantiebureau.nl van de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk organiseert diaconale vakantieweken voor mensen, voor wie het niet eenvoudig of mogelijk is om (zelfstandig) op vakantie te gaan. Ouderen, chronisch zieken, mensen met een lichamelijke beperking, thuiswonende dementerenden (met partner), mensen met visuele beperkingen en éénoudergezinnen zijn van harte welkom in een van de vele vakantiehotels. We noemen: De Werelt en Het Bosgoed, beide in Lunteren, Dennenheul in Ermelo het Roosevelthuis in Doorn, de Imminkhoeve in Lemele, de Heerenhof in Mechelen en ook is er het vakantie-schip “Prins Willem Alexander”.                                                                                                                           
Voor éénoudergezinnen zijn er kampeeraccommodaties, waar voor kinderen allerlei mogelijkheden zijn om samen met andere kinderen vakantie te vieren.

Ruim 2.500 gasten worden jaarlijks ontvangen door een vast team medewerkers.                              
Maar die kunnen niet zonder de vele vrijwilligers die elk jaar weer met veel plezier een week van hun vrije tijd geven om de gasten een onvergetelijke week te bezorgen. Ook u kunt zich aanmelden als vrijwilliger of nog leuker: samen met anderen uit Rheden een week voor andere mensen zorgen en ook nog een fijne week hebben waar u veel energie opdoet.

Vrijwilligers

Jaarlijks werken zo’n 1.600 vrijwilligers mee aan de vakantieweken. Deze vrijwilligers zijn mensen van uiteenlopende leeftijden en met diverse achtergronden, opleidingen, ervaringen en kwaliteiten. We nodigen vooral jonge mensen uit een keer mee te doen aan een vakantieweek. Vanzelfsprekend zijn ook stagiaires, bijvoorbeeld van HBO-V en PABO, van harte welkom.
Elke keer opnieuw is het voor de vrijwilligers een uitdaging om, in de korte tijd die een vakantieweek duurt, met elkaar een team te vormen en de vakantiegasten een fijne vakantieweek te bezorgen.

Het is hard werken geblazen, maar je krijgt er veel voor terug. Vooral verpleegkundigen en verzorgenden zijn van harte welkom. Het vrijwilligerswerk in een vakantieweek is absoluut niet te vergelijken met de gewone werksituatie. Gasten en vrijwilligers zijn in een vakantiestemming en er is geen sprake van werkdruk. Er is tijd en aandacht om extra zorg aan de gast te besteden en om - naast de zorg - ook de gast te begeleiden bij de vakantieactiviteiten.

Heeft u belangstelling om op vakantie te gaan of als vrijwilliger(s) een week mee te helpen? Wij willen u graag informeren over de mogelijkheden.

Informatie hierover kunt u opzoeken op :

info@hetvakantiebureau.nl of www.hetvakantiebureau.nl

En natuurlijk kunt u ook via uw wijkdiaken informeren of
contact opnemen met dhr. J.J. Hofenk, tel 026 495 15 12 

                                                                                                                                  < naar Laatste nieuws