Rondkijken in de Dorpskerk


Sinds juni 2012 is het mogelijk de Dorpskerk op de website ook virtueel van binnen te bekijken. Via de link op deze pagina kunt u doorklikken naar deze prachtige mogelijkheid. 

Voor het hoe en wat leest u hieronder meer.


Richtpunten.

Op de plattegrond van de Dorpskerk zijn een zestal punten aangebracht.
Wanneer u op een van deze punten klikt kunt u als het ware vanaf dat punt de kerk van voor naar achter, van rechts naar links en van onder naar boven bekijken.
Vanuit de volgende richtpunten kunt u rondkijken: 1) Buiten bij de kerk, 2) de entree van de kerk onder de toren, 3) voor het hoofdorgel in het schip, 4) bij de preekstoel, 5) bij het doopvont in het schip en 6) in het midden van het koor

Info-knoppen.
Ook zijn er bij interessante zaken in de kerk info-punten aangebracht. Met een klik op deze info-punten krijgt u in het kort informatie over bijvoorbeeld de glas-in-lood-ramen, de grafstenen in het koor, de Heerenbank in het schip. Is er veel informatie voorhanden, dan kunt u in sommige gevallen doorklikken.  

In- en uitzoomen.
Wilt u bepaalde onderdelen van dichterbij bekijken? Dan kunt u de knoppen vergroten en verkleinen gebruiken.

Tijdens de virtuele rondtour kunt u ondertussen genieten van door Piet Cnossen op het grote Meere-orgel gespeelde muziek.

We wensen u een fijne "rondwandeling".        NAAR DE RONDLEIDING