Kindernevendienst


Algemene omschrijving activiteiten

 

Zondags om de veertien dagen is er voor de kinderen in de bassischoolleeftijd KinderNevenDienst, in de Advent en Lijdenstijd is er elke zondag een kindernevendienst. (zie agenda 'erediensten)

Wij, als leiding van de KND, brengen, parallel aan de eredienst, het Bijbelverhaal over op de kinderen. De belevingswereld van de kinderen en het niveau waarop zij functioneren staan centraal in onze uitleg naar de kinderen en in de verwerkingen die
wij kiezen. 


In de kerkdienst nodigen we de kinderen uit om vooraan bij elkaar te komen zitten. Daar starten we dan de KND door middel van een opstapverhaal. Daarbij wordt regelmatig  een belevenis verteld van een schoolklas, de groep van Meester Jaap. De kinderen nemen dan even een centrale plek in de eredienst in, waarna ze in hun eigen ruimte (in ons kerkelijk centrum Jonkvrouwe Brantsen) verder gaan. 

Tijdens de KND is er een collecte voor een door kinderen gekozen doel.

Indien mogelijk laten de kinderen of de leiding van de kindernevendienst bij terugkomst in de kerk ook weer wat van zich horen en zien. Op deze manier hopen wij de verbinding tussen eredienst en nevendienst zichtbaar te maken.

GEDICHT

De deur naar morgen staat altijd open                     
Vandaag geniet ik van de dag 
De deur naar gister heb ik afgesloten
Daarover heb ik zelf het gezag
          
De nare dingen uit het verleden
daar kun je niets mee
Sta met beide benen op de grond
Met de blik naar morgen, elke dag een tree. 
     

      

Samenstelling

De kindernevendienst wordt gerund door een aantal vrijwilligers. 

Contactgegevens

Contactpersoon is Marije Verkerk, Cornelis Houtmanstraat 25, Rheden, tel. 026 848 63 38, E-mailadres marijeverkerkprins@hotmail.com.
Bij haar kunt u informatie over de kindernevendienst(en) krijgen.