Ereborger Dorpskerk

DE DORPSKERK ZOEKT EREBORGERS

 

De Rhedense Dorpskerk is een monument van ons samen: van dorpsbewoners, kerkmensen, muziekliefhebbers, cultuurdragers en rustzoekers.

In de jaren 70 werd de kerk met financiële steun van de overheid EN de inzet van een groot aantal vrijwilligers grondig gerestaureerd, met als sluitstuk het grote Meere-orgel. Toen de orgelrestauratie in 1979 voltooid was ontstond het plan, met de Dorpskerk als geheel, meer te doen dan alleen het vieren van de zondagse erediensten. 

In oktober 1980 was een 7-tal personen bereid de schouders onder dit karwei te zetten. Een naam, kort en krachtig, was even moeilijk. Groep X werd toen uit een gevoel van verantwoordelijk voor dit gebouw opgericht. 

Thans worden de activiteiten door de Groep Cultuur uitgevoerd.
De doelstelling van Groep Cultuur is nog steeds zich dienstbaar te maken om middels culturele activiteiten een bijdrage te leveren tot de instandhouding van het monument Dorpskerk Rheden. Deze doelstelling wordt inmiddels meer dan 29 jaar waargemaakt.

Ook u kunt helpen en hier een bijdrage aan leveren door EREBORGER van de Rhedense Dorpskerk te worden. Ereborgers van de Dorpskerk steunen het werk van Groep Cultuur door middel van een financiële bijdrage, waardoor we staat zijn de culturele activiteiten te organiseren.

Ereborgers worden op de hoogte gehouden van al deze activiteiten en bestaande uit concerten, openstellingen, tentoonstellingen, rondleidingen.

U kunt al Ereborger van de Dorpskerk worden voor € 15,00 per jaar. 

Blijft natuurlijk de vraag HOE u zich aanmeldt? Klik dan op AANMELDINGSFORMULIER EREBORGER
Na verzending wordt er door het secretariaat contact met u opgenomen. 
U NOG GEEN EREBORGER? Zeker DOEN