Ds. D. Floors

 Ds. D. Floors

Ik ben geboren op 11 juni 1954 in Eibergen, een dorp in de Gelderse Achterhoek. Hier groeide ik op.

Na de middelbare school ging ik theologie studeren in Utrecht. Voor mijn doctoraal en kerkelijk maakte ik de overstap naar Amsterdam. 
Hier kwamen voor mijn gevoel eindelijk de vragen van mens en wereld aan de orde, die voor mij een drijfveer waren geweest om theologie te gaan studeren. De liefde voor verhalen, voor de Bijbelse literatuur en voor de Joodse traditie zetten mij op een spoor, dat  mij vormde en dat tot op vandaag steeds weer nieuwe inzichten en vergezichten opent. De jaren in Amsterdam zijn in diverse opzichten inspirerend en fascinerend geweest. Ik ben gaan houden van deze stad, die een 'mokum' is voor velen.

In 1985 trouwde ik met Moniek en in datzelfde jaar werd ik predikant in Scharnegoutum e.o..

Na zes goede en leerzame jaren gingen we naar Berlicum-Rosmalen. Inmiddels was Jurre geboren en in Brabant kregen wij Carlo en Lotte. In 1996 schreef ik hier het boekje " Morgen zal hij komen... ". Een boekje,waarin de verhalen van mensen centraal staan. Verhalen soms met een glimlach, soms met een knipoog naar de hemel.

Vanaf  september 2002 ben ik predikant in Rheden.

Binnen het geheel van mijn werkzaamheden heeft het  'leerhuis' een bijzondere plek in mijn hart.
Verheugend is, dat een steeds groeiende groep mensen de weg vindt naar het leerhuis. Samen ontdekken we steeds weer nieuwe schatten in de 'oude' verhalen van het Eerste en Tweede Testament. 
Een bron van inspiratie en leven!

Als Dorpskerkgemeente willen we met elkaar een gemeente zijn, waar plaats is voor ieder met zijn/haar eigen levensverhaal en geloofsverhaal. Een gemeente met open deuren en open ramen naar de wereld rondom. 
Voorlopig hoop ik op mijn plek daar mijn bijdrage aan te blijven leveren.

Derk Floors